Román játékvezető lesz a Koszovó elleni keddi meccsen2Fénykép© origo.hu

Román játékvezető lesz a Koszovó elleni keddi meccsen

, 5 hír, oldalnézet

A Magyar Labdarúgó Szövetség közlése szerint az aradi születésű Ovidiu Hategan személyében román bíró vezeti majd válogatottunk keddi Koszovó elleni mérkőzését, írja a Mandiner.

Az Origo Sport összegzése szerint a román bíró szerepelt a 2016-os és a 2021-es Európa-bajnokságon, ezeken két-két mérkőzést vezetett. Eredetileg tagja volt a 2018-as oroszországi vb játékvezetői keretének, de végül nem került be, miután nagyot hibázott az Észak-Írország-Svájc pótselejtezőn, ahol egy hazai játékos test mellé szorított kezére pattanó labda miatt büntetőt ítélt. Svájc ezzel a tizenegyessel nyert és jutott el a vb-re. A bíró elismerte, hogy hibás döntést hozott, a FIFA pedig kivette a világbajnokság vb-keretéből.

A Nemzeti Sport beszámolója szerint a román sípmester két évvel ezelőtt miokardiális infarktust kapott, és kérdéses volt, hogy folytathatja-e karrierjét. Az orvos végzettségű játékvezető a napi erőnléti edzése után érzett mellkasi fájdalmakat, ezért a városi kórházba ment kivizsgálásra, ahonnan Temesvárra szállították, és meg is műtötték. Ovidiu Hategan szerencsére jól van, és visszatérhetett.