Schadl György ügyvédje a Fidesz zuglói jelöltje4Fénykép© 24.hu

Schadl György ügyvédje a Fidesz zuglói jelöltje

, 9 hír, oldalnézet

Garabits Márton ügyvéd a Fidesz képviselőjelöltje Zugló 10. számú választókerületében a június 9-i önkormányzati választáson. A 24.hu értesülése szerint Garabits még februárban is ügyvédi megbízást kapott a végrehajtók korrupcióval vádolt volt elnökétől, Schadl Györgytől.

A lap azt írja, a Völner Pál volt fideszes államtitkár elleni büntetőper nyomozati irataiban többször is feltűnik Garabits Márton neve. A cégbírósági dokumentumok szerint 2022-ben Schadl György személyesen írt alá ügyvédi meghatalmazást a részére, amire a börtönben kerülhetett sor. Schadlt 2021 novemberében tartóztatták le, a börtönből tavaly novemberben engedték ki, büntetőpere 2023 februárjában kezdődött.

Közölték azt is, hogy Schadl György sofőrjének és egyben személyi asszisztensének naplójában az a bejegyzés szerepelt, hogy „Garabits Marcinak 2m Ft vinni + paladino, protrust aláíratva + 66 mFt”. A „protrust” és a „paladino” két felszámoló céget jelöl (ProTrust Reorganizáció Felszámoló és Befektetési Kft., valamint Paladino Felszámoló Kft.), így a naplóbejegyzés arra utalhat, hogy szorosabb szálak fűzik össze Schadlt és Garabitsot az ügyfél-ügyvéd kapcsolatnál.