Sérti a szólásszabadságot a Facebook cenzúrája© beol.hu

Sérti a szólásszabadságot a Facebook cenzúrája

, 6 hír, oldalnézet

A szólásszabadságot és az információáramlást sérti a Facebookon hullámszerűen bekövetkező indokolatlan személyes profilfelfüggesztés gyakorlata. Szakértők szerint szükség lenne a közösségi oldal szabályozására magyar jogszabályokat alkotni, viszont olyan adatvédelmi kérdésekben, mint a személyes okmányok bekérése, a magyar hatóságoknak nincs mozgástere – írja a Magyar Nemzet.

Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke javaslatot tett arra, hogy a kormány alkosson a közösségi médiáról jogszabályt, amely szerint csak alapos indokkal lehet felfüggeszteni közösségi profilokat, és a magyar hatóság felülbírálhassa ennek jogosságát. Simon János politológus a lapnak arról beszélt, hogy egy politikai kampányban elkövetett letiltáshullámmal a Facebook tulajdonosa erős befolyással bír a választás kimenetelére.

A nyár folyamán immár a második személyes profilfelfüggesztési hullám söpört végig a Facebookon. Tömegével, indokolatlanul, szűrés nélkül függesztett fel a Facebook személyes profilokat, amelyeket