Szembemegy a trendekkel az Aldi, nyitva tartanak december 24-én5Fénykép© magyarnarancs.hu

Szembemegy a trendekkel az Aldi, nyitva tartanak december 24-én

, 9 hír, 0 oldalnézet

Az Aldi a vásárlói igényekre és a jogszabályokra hivatkozva bejelentette, hogy december 24-én is nyitva tartanak – derül ki a közleményükből. Hozzátették, hogy a döntés során nemcsak a fogyasztók, hanem a munkavállalóik igényeit is figyelembe vették.

Hozzátették, a dolgozóik 75 százaléka így is szabadnapot kap, tehát a 171 magyarországi üzlet negyede viszi majd a dolgokat, viszont ők megkapják a túlórapótlékot. Az üzletlánc olyannyira rámegy a last minute vásárlásokra, hogy a szenteste előtti két napban egy órával kitolják a nyitvatartást 23:00-ig.

Ezzel valószínűleg jó nagyot fog húzni az üzlet, hiszen szinte a teljes konkurencia teátrálisan bezár idén: a Lidl november elején jelentette be, hogy a fideszes békemeneteket szervező Civil Összefogás Fórum (CÖF), valamint a „modern keresztény-szociális értékrendet képviselő szakszervezet”, az Egyenlő.hu kezdeményezésére mind a 200 üzletüket bezárják 24-én, de csatlakozott ehhez a Penny, a Libri, a Rossmann, a Mountex, a Jysk, az OBI és az XXXLutz is.