Szikora Róbert és a Valmar Úristenjét játszották tavaly a legtöbbet a rádiók5Fénykép2Videó© hirado.hu

Szikora Róbert és a Valmar Úristenjét játszották tavaly a legtöbbet a rádiók

, 5 hír, 0 oldalnézet

Több mint 12 ezerszer játszották le 2022-ben a hazai rádiók a Szikora Róbert közreműködésével készült Valmar-szerzeményt, az Úristent. A legnépszerűbb dalok közül viszont csak hat íródott ebben az évtizedben – derült ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) legfrissebb kutatásából, ami a magyar rádiók zenei repertoárját és a zenei toplistákat vizsgálta a médiaszolgáltatók adatai alapján.

Az NMHH kommunikációs igazgatósága azt közölte szerdán az MTI-vel, hogy az elemzésük 152 rádió önbevalláson alapuló műsortükrét dolgozta fel különböző változók alapján. Az elsődleges adattisztítást követően néhány rádió lemorzsolódott az összesítésből, 152 adó esetében azonban sikeres volt az adatgyűjtés, így egy 22,7 millió soros adattábla állt elő – tették hozzá.

Az elemzés szerint a teljes kínálatban a legtöbbet játszott zenekarnak a Wellhello számított, amelynek dalai átlagosan hatévesek voltak. Majdnem négyszer annyit játszották Fluorék zenekarának dalait, mint a huszadik helyezett Soulwave-et.