Szívesen befogadja a dél-budai szuperkórház projektet Budafok-Tétény© infostart.hu

Szívesen befogadja a dél-budai szuperkórház projektet Budafok-Tétény

, 5 hír, 0 oldalnézet

Befogadja a kormánypárti vezetésű XXII. kerület a dél-budai szuperkórházat, ha az ellenzéki kézbe került XII. kerületnek nem kell a kórház. A XI. kerületben Gyurcsány Ferenc párttársa, egy korábbi kórházigazgató, László Imre nyerte a polgármester-választást. Ő hirdetett gyakorlatilag kórház-stopot, amikor arról beszélt, hogy nem a kormány által tervezett szuperkórházra költene pénzt, hanem más fejlesztésekre. A szuperkórház – a tervek szerint – több mint egymillió ember ellátását biztosítaná. Civilek aláírást gyűjtenek a kórházért – derül ki az M1 Híradójából.

Újbudán, egy használaton kívüli füves területen épülne fel a tervek szerint a dél-budai szuperkórház, több mint 250 milliárd forintból. Ezer ággyal és a legmodernebb műszerekkel szerelnék fel. Tartozna hozzá autópályalehajtó és a közösségi közlekedést is úgy alakítanák ki, hogy elérhető legyen autóbusszal és a metróval is. A beruházást a XI. kerület új vezetése azonban nem támogatja. László Imre polgármester még kedden arról beszélt, racionálisabban is fel lehetne használni a beruházásra szánt összeget, például két másik intézmény fejlesztésére.

A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány petíciót juttatott el Újbuda DK-s polgármesterének. Ebben azt írják: orvos szakértők, köztük neves professzorok is értetlenül szemlélik a XI. kerületi polgármester hezitálását a szuperkórház megépítésével kapcsolatban.  Mint fogalmaznak, az állampolgárok felháborodását jelzi, hogy pár nap alatt több mint ötezren írták alá a támogatói ívet. Petíciójuktól azt remélik, hogy László Imrét a szakmai érvek átsegítik a politikai érdekek meredek falán.