Tarlós beperelné Vitézy Dávidot4Fénykép© magyarnarancs.hu

Tarlós beperelné Vitézy Dávidot

, 9 hír, 0 oldalnézet

A hvg.hu úgy értesült, hogy Tarlós István be akarja perelni, illetve fel akarja jelenteni Vitézy Dávidot, amiért utóbbi olyan kijelentéseket tett a sajtóban, ami a volt főpolgármester szerint valótlan. A lap megkeresésére azt mondta, meglepte, hogy hallottak arról, mit fontolgat, ugyanakkor elismerte, valóban gondolkozik azon, hogy jogi úton vesz elégtételt.

Tarlós szerint több interjúban is hangoztak el olyan állítások Vitézytől, melyek valótlanok szerinte, de hogy mik ezek, azt nem részletezte. Azonban utalt rá, hogy az egyik azzal kapcsolatos, ahogy Vitézy a 2014-es kirúgását interpretálja. A lap emlékeztet, Vitézy azt állította, hogy Tarlós azért rúgta őt ki a BKK éléről 2014-ben, mert „külső nyomás”, nem pedig azért, mert nem akart vele együtt dolgozni.

Vitézy Dávid azt is mondta, hogy ő a 3-as metró ügyében a kezdetektől fogva azon az állásponton volt, hogy új metrókocsik beszerzésére van szükség, nem pedig arra, hogy az oroszok újítsák fel a régi szerelvényeket. Az elmozdításában ez játszott szerepet, nem pedig az, amiről Tarlós István beszél, hogy megelégelte a kommunikációját és nem szeretett volna együtt dolgozni vele. Tarlós szerint viszont ez nem igaz.