Tarlós István elmondta a véleményét a Lánchíd felújításáról2Fénykép© origo.hu

Tarlós István elmondta a véleményét a Lánchíd felújításáról

, 4 hír, 2 oldalnézet

Tarlós István szerint a helyzet annyira kritikus, hogy a Lánchíd felújítása nem tűr további halasztást. A volt főpolgármester azzal szemben is értetlenül áll, hogy a pandémiára hivatkozva nem álltak neki a felújításnak, aki pedig azt állítja, hogy nincs meg rá a fedezet, az vagy nem tud számolni, vagy nem ismeri a főváros pénzügyeit.

Tarlós István volt főpolgármester az ATV műsorában ismertette, a Lánchídra 2018 óta engedélyezett kivitelezési tervek vannak. Mint elárulta, a híd felülvizsgálata is gyakori volt az ő főpolgármesteri idejében, a vége felé már hetente zajlottak ezek. Emlékeztetett, sok vita volt arról, hogy lehet-e a Lánchíd gyalogos, amire szerinte a híd funkcionálisan nem alkalmas. Azt is hozzátette, komoly kockázata lenne a Lánchíd kivonásának.

Egy, a múlt évégén készült szakvéleményt ismertetve közölte: az anyag súlyos megállapításokat tartalmazott, többek között, hogy az acélszerkezet hatékonysága csökkent, a láncok nem látják el a funkcióikat, és a csuklók sem működnek rendesen. A betonba rengeteg a kloridion, ettől korrodálódnak a vasszerkezetek. Sőt, a szélső pályafelfüggesztésnél 80 százalékos rongálódást fedeztek fel az alpinisták – sorolta.