Tarlós István előnye stabil a Nézőpont Intézet szerint2Fénykép1Videó© origo.hu

Tarlós István előnye stabil a Nézőpont Intézet szerint

, 5 hír, 4 oldalnézet

Változatlanul őrzi vezető helyét a főpolgármesteri címért folytatott küzdelemben Tarlós István, aki a szavazatok felét kapná meg alig egy hónappal az önkormányzati választások előtt a Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatása szerint. Karácsony Gergely támogatottsága 42 százalék, az ellenzéki főpolgármester-jelölt szerint ez nem mérvadó, a cél ugyanis választást nyerni. Az ellenzéki pártok kampánya eddig a vidéki városokban sem mondható gyümölcsözőnek. Több településen még most a kampányban is felbomlottak ellenzéki együttműködések – közölte az M1 Híradója.

„A vidéki városokban tovább fognak bomlani az önkormányzati választásokra létrejött szivárványkoalíciók” – mondta a Nézőpont Intézet elemzője, Tóth Erik a Kossuth Rádió műsorában. Arra reagálva mondta ezt, hogy több településen még most, a kampány hajrájában is borult az ellenzéki összefogás.

Gödön az MSZP és a Liberálisok közösen rúgták fel az ellenzéki megállapodást. Erről a Gödi Összefogás közösségi oldalán számoltak be. Azt írták, „a valasztas.hu adataiból derült ki, hogy titokban mégis ráindul az MSZP az ellenzéki együttműködés jelöltjeire” – hangzott el az M1 Híradójában.