Több mint 110 ezer ember bértámogatására érkezett igény5Fénykép© origo.hu

Több mint 110 ezer ember bértámogatására érkezett igény

, 10 hír, 2 oldalnézet

A munkahelyek megőrzését szolgáló bértámogatási lehetőségen felül tervezi a kormány egy olyan támogatási forma kidolgozását, amellyel a turizmus-vendéglátás újraindítását is segíteni lehet, hiszen "a pincérnek és a szakácsnak akkor is ott kell lennie, ha csak két vendég van" - jelezte a miniszter.

Palkovics László kifejtette: 2010-hez képest a múlt évben már 800 ezerrel több embernek volt munkája Magyarországon, s ennek a munkaalapú gazdaságnak és társadalomnak a fenntartása a cél továbbra is, remélve a gyors visszaállást. A járvány hatásaként jelenleg 170 ezer ember kap munkanélküli segélyt vagy jövedelempótló támogatást, de a kormány gazdaságvédelmi akciótervének legfontosabb célkitűzése a munkahelyek védelme, illetve újak teremtése.

A munkahelyvédelmi bértámogatás az egyik lehetőség, amely a dolgozók megtartását jelenti csökkentett munkaidőben. Eddig több mint 110 ezer munkavállalóra vonatkozóan érkezett igény, illetve további 10 ezer kérelmet kaptak a kutatás-fejlesztésben foglalkoztatottak bértámogatására is - ismertette a miniszter.