Több mint száz sportesemény lesz idén1Videó© nepszava.hu

Több mint száz sportesemény lesz idén

, 7 hír, oldalnézet

Egészen kivételes bravúrral mínusz hatról fordított és nyert a Szeged a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában a kor egyik legnagyobb hatású csapata, a PSG ellen.

A profi bokszban minden héten azt sulykolják a promóterek, hogy az „Év meccse” jön, a kézilabdában ennél valamivel szerényebb a felhozatal: maradjunk annyiban, a vasárnap esti Tisza-parti parti csak a „Szezon meccse” volt Szeged és a Paris Saint-Germain között. A francia sztárcsapat a Bajnokok Ligája A csoportjában a grupp második helyéért küzdött a Szegeddel, ugyanis a mezőnyből egyelőre kilóg a Barcelona a maga 22 pontjával. Ahhoz, hogy a katalánok ne szakítsák le teljesen üldözőiket, vasárnap mindkét egylet azért hajtott, hogy tartsa a listavezetővel a tempót.

A Szeged amúgy nem tekinthető zöldfülűnek a BL-ben, az idei már a csapat 17. idénye a legmenőbb sorozatban, a vasárnap esti pedig a 198. meccse volt a csapatnak a ligában. A PSG elleni mérleg sem volt tragikus, a hat eddigi meccsből egyszer (a 2018-2019-es idényben) győzött a Szeged, és egy döntetlen mellett háromszor a francia bajnok nyert. A férfi kézilabda azonban tényleg nem az a hely, ahol a statisztikának a történelmi múltat leszámítva bármilyen jelentősége volna, mert a játék lényege pont az: bárki, bárhol és bármikor kihúzhatja a gyufát.