Török Gábor szerint Orbán Viktor nem örült Mészáros Lőrinc legújabb luxusjachtjának – videó3Fénykép1Videó© hvg.hu

Török Gábor szerint Orbán Viktor nem örült Mészáros Lőrinc legújabb luxusjachtjának – videó

, 4 hír, oldalnézet

Török Gábor egy életútinterjút adott a csatornának, amelyben többek közt arról beszélt, hogy Orbán Viktor sem tud mindent saját kézzel irányítani a politikai rendszerében. Beszélt arról is, hogy viszonylag megengedő a demokráciaképe, és bár lát minőségromlást bizonyos ügyekben Magyarországon, az nem jelenthető ki szerinte, hogy már nincs demokrácia.

Megjegyezte azt is, hogy a demokrácia minimumfeltételei – a szabad választás, a szabad részvétel és a szabad nyilvánosság – adottak Magyarországon. Azt elismerte, hogy az utóbbival kapcsolatban lát ugyan buktatókat, de továbbra is megvan a lehetőség a kormánytól független tájékozódásra.

Sőt, szerinte a tájékozódás szempontjából még jobb is a helyzet, mint például 1998 előtt volt, amikor a jobboldali hangok nehezebben jutottak el a választókhoz, mint ma az ellenzékiek. Utalt arra, hogy vezető hírportálok közül több oldal és az egyik nagy kereskedelmi tévécsatorna is független a kormány befolyásától.  Azt ugyanakkor elismerte, hogy a mostanihoz hasonló tőkekoncentráció és pártutasításos rendszer nem volt még az 1998 előtti médiában sem.