Új párt alapítását jelentheti be Jakab Péter© sonline.hu

Új párt alapítását jelentheti be Jakab Péter

, 4 hír, oldalnézet

Még a héten bejelentést tesz Jakab Péter, a Jobbik volt elnöke és frakcióvezetője, aki pár napja lépett ki a pártból – derült ki Jakab Facebook-videójából. Korábban több jobbikos is arról beszélt, Jakab új mozgalma augusztus 20-án bont zászlót, a volt pártelnök pedig olyan bejelentésre készül, amelytől a legtöbben egy új párt alapításáról szóló nyilatkozatot várnak.

Jakab a közösségi oldalán közzétett videójában úgy fogalmazott: ahol egy ajtó bezárul, kinyílik egy másik, ahova állítása szerint már 14 ezren lépnének be, hogy vele együtt a „nép pártjára” álljanak. Jakab ezután közölte, ahol ennyien összejönnek, ott illik bejelenteni valamit, amit ő a héten meg is tesz.

A lap szerint Jakab pártalapítási szándéka már a Jobbik-elnökségről való június elejei lemondásakor sejthető volt: közösségi oldalán elhagyta a Jobbik logójának használatát és bejegyzéseit következetesen a Nép pártján szlogennel látta el. Emellett már azt sem tüntette fel, melyik párt országgyűlési képviselője, noha akkor még a Jobbik frakcióvezetője volt.