Új pláza épül a Puskás Ferenc Stadion mellett8Fénykép© portfolio.hu

Új pláza épül a Puskás Ferenc Stadion mellett

, 9 hír, oldalnézet

Egy többfunkciós épületkomplexumot húznak fel a Puskás Ferenc Stadion metrómegállójára, ez lesz Budapest legnagyobb, zöldtetővel ellátott létesítménye, amely a XIV., X. és VIII. kerület középpontjában, a Hungária körúti irodafolyosó közepén, a Puskás Aréna és a Papp László Sportaréna szomszédságában áll majd – tájékoztatott a Chain Bridge Ventures Kft.

A csaknem 29 ezer négyzetméteres, a Kerepesi út és a Hungária körút kereszteződésében felépülő Centrale kereskedelmi és szolgáltató térben lesznek majd ételudvarok, irodák és hotel is. Azt írják, a környéken naponta mintegy 100 ezer jármű és több mint 70 ezer gyalogos halad át, ezért a projekt kiemelt célja, hogy javítsa a helyi infrastruktúrát, valamint hogy kielégítse a különböző igényeket, legyen szó a tömegközlekedéssel utazókról, a helyi lakosokról vagy a közelben lévő irodák dolgozóiról és a rendezvényekre látogatókról.

A főként energiatakarékos megoldásokat alkalmazó, könnyű acélszerkezetű épület a metró tetején helyezkedik majd el. Az épületet ellátják egy nagy méretű zöldtetővel is, amely több mint 5000 négyzetméterével Magyarország egyik legnagyobb kereskedelmi zöldtetője lesz.