Új posztot kap Hoppál Péter4Fénykép© nepszava.hu

Új posztot kap Hoppál Péter

, 6 hír, 0 oldalnézet

A Hivatalos Értesítőben jelent meg Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter utasítása, amelyben csütörtöktől visszavonta Hoppál Péter miniszteri biztosi kinevezését. Ezzel párhuzamosan a Magyar Közlönyben megjelent ugyanis egy Orbán Viktor miniszterelnök által jegyzett kormányhatározat – írja a 24.hu.

Csütörtöktől 2024. december 31-ig

Mostantól ő felel az évad magyar programjaiért, kapcsolatot tart az ezek megvalósításában feladattal rendelkező állami, önkormányzati szervekkel, gazdálkodó és civil szervezetekkel, a török kormányzati és nem kormányzati partnerekkel.

Feladatai ellátása közben szükség szerint együttműködik Szijjártó Péter külgazdasági éskülügyminiszterrel, valamint a feladatkörük szerint érintett miniszterekkel. Hoppál Péter tevékenységét a Kulturális és Innovációs Minisztérium szervezetében működő 5 fős titkárság segíti. A kormány irányítása alatt álló szerveknek, intézményeknek a – személyes adatnak nem minősülő – adatokat, információkat és elemzéseket a kormánybiztos rendelkezésére kell bocsátaniuk, számolt be a portál.