Új tulajdonosa van a Gellért Szállónak10Fénykép© portfolio.hu

Új tulajdonosa van a Gellért Szállónak

, 11 hír, 2 oldalnézet

Teljesen megújult belsővel és új, minőségi szolgáltatásokkal fog visszatérni a magyar szálláshelypiacra Magyarország legismertebb szállodája, a Gellért Szálló. A több mint 100 éve megnyitott, de immár egy éve zárva tartó hotel védett épületét műemléki értékeinek megóvásával és egyedülálló adottságaira alapozva fejleszti egy korszerű, ötcsillagos hotellé a BDPST Zrt..

A december 9-én aláírt tulajdonrész-vásárlási megállapodás értelmében a tranzakciós folyamat zárását követően a szálloda a BDPST Group érdekeltségébe fog kerülni, ezzel a csoport egy új hotellel szélesíti portfólióját a budapesti szállodapiacon – áll a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben.

A Gellért Hotelben a tervek szerint 139-150 vendégszobát és lakosztályt alakítanak ki, a rekonstrukció keretében a kultikus hotel belső tereit is felújítják. A korszerűsítés mellett a tervezők célja, hogy olyan új funkciókat találjanak, amelyek hozzájárulnak az elérhető szolgáltatások körének szélesítésére és minőségének javítására.