Ukrajna védtelen az új orosz rakétával szemben – frissül© sonline.hu

Ukrajna védtelen az új orosz rakétával szemben – frissül

, 4 hír, 3 oldalnézet

Oroszország folyamatosan fejleszti rakétáit, ennek eredménye az új KH-69-es szubszonikus rakéta, amely a korábbi 300 km-es távolság helyett már 400 kilométerről indíthatnak. Ilyen típusú rakétával támadták az ukrán energetikai létesítményeket, köztük a Kijev megyei Trypillia hőerőművet. Az ukrán légierő egyelőre nem találja az elenszert az új orosz rakétával szemben - írta legfrissebb elemzésében az amerikai Háborús Tanulmányok Intézete. (ISW)

Negyvenhét csoportos csapást hajtott végre ukrán üzemanyag- és energiaipari, valamint hadiipari létesítmények ellen az elmúlt hét folyamán az orosz hadsereg légi, tengeri és szárazföldi indítású precíziós fegyverekkel, valamint drónokkal - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium. (MTI)

A férfi a 64 éves Russell Bentley amerikai veterán, aki 2014 óta harcolt az oroszok oldalán. A "Texas" hívójelű férfi a rendőrség szerint április 8-án tűnt el, egy ukrán támadás után, ami donyecki területet ért. Később megtalálták a férfi autóját, amiben a személyes holmijai voltak.