Változtatott véleményén Karácsony Gergely6Fénykép1Videó© hirado.hu

Változtatott véleményén Karácsony Gergely

, 9 hír, oldalnézet

Bocsánatot kért Karácsony Gergely a múlt heti nyilatkozata miatt, amelyben egy kérdésre válaszolva azt mondta, szerinte „nem nácizmus a zsidó képviselők listázása”. Most azonban már ő is elfogadhatatlannak tartja ezt. Elemzők szerint nem ez az első eset, hogy Karácsony Gergely rövid időn belül megváltoztatja a véleményét egy ügyben. LMP-s képviselőként még például úgy fogalmazott, „jobban utálom a szocikat, mint a Fideszt.” Később ő lett az MSZP miniszterelnök-jelöltje – közölte az M1 Híradója.

Korábban a Mazsihisz, mint a legnagyobb és legjelentősebb magyarországi zsidó szervezet, azt közölte, hogy elfogadhatatlan bármilyen politikai célú listázás, és az ilyesmi akár tétova mentegetését is hibának tartja.

„Súlyos hibát követtem el. Természetesen én is elfogadhatatlannak tartom az állampolgárok politikai célzatú listázását” – írta Karácsony Gergely hétfőn közösségi oldalán. Egy héttel korábban azonban még arról beszélt, hogy szerinte „nem antiszemitizmus a zsidó származású állampolgárok listázása”.