Verrasztó a legjobb idővel döntős, jól kezdtek a magyarok az úszó-Eb-n26Fénykép© hirado.hu

Verrasztó a legjobb idővel döntős, jól kezdtek a magyarok az úszó-Eb-n

, 40 hír, 0 oldalnézet

Elsőként az 50 méter pillangón címvédő Szabó ugrott medencébe, a győriek zentai származású versenyzője, aki tavaly a Duna Arénában aratott sikerével első győzelmét érte el magyar színekben, 23.49 másodperces „fürdéssel”, a kilencedik idővel jutott az elődöntőbe.

A futam után Szabó elmondta, most csak az volt a cél, hogy továbbjusson, egyáltalán nem egy 50-es tempót úszott. Hozzátette, ezen a viadalon is elsősorban az 50 méter gyorsra koncentrál, melyben negyedik volt júniusban a hazai rendezésű világbajnokságon, minden idők legjobb magyar eredményét elérve.

Ezt követően 100 méter gyorson a szám junior Európa-bajnokaként Pádár Nikolett állt rajtkőre, és ugyan a 13. idővel (55.66) ott lehetett volna az elődöntőben, a vegyes zónában jelezte, ez csak bemelegítés volt számára, ugyanis visszalép, hogy a 4x200-as, várhatóan döntős gyorsváltót segíthesse. Hozzátette, Sós Csaba szövetségi kapitány döntése értelmében ő és a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka csak este úszik, Molnár Dóra pedig várhatóan a 200 méter hát elődöntője miatt nem lesz érdekelt, így a másik két helyért a többiek küzdenek délelőtt.