Verstappen győzött a Mexikói Nagydíjon, és újabb rekordot döntött6Fénykép© hirado.hu

Verstappen győzött a Mexikói Nagydíjon, és újabb rekordot döntött

, 7 hír, 0 oldalnézet

Max Verstappen, a Red Bull háromszoros világbajnok pilótája nyerte a Forma-1-es Mexikói Nagydíjat, ami egészen drámaian alakult, ugyanis a holland pilóta csapattársa, a hazai pályán versenyző Sergio Pérez már a rajt után kiesett a versenyből. Verstappennek ez volt a szezonbeli 16. futamgyőzelme, ezzel a holland versenyző új F1-es rekordot állított fel. A futamról készült élő szöveges tudósításunkat a linkre kattintva olvashatják el.

Érdekesen alakult a hétvége, hiszen az első három szabadedzést egyaránt a holland pilóta nyerte, a szombat esti időmérőn azonban bombameglepetést született, ugyanis a Ferrari korábban látványosan szenvedő pilótái hatalmasat mentek, így végül a monacói Charles Leclerc szerezte meg a pole- pozíciót, míg a spanyol Carlos Sainz Jr. Indulhatott a második helyről.

A Mexikói Nagydíján egészen drámain indult. A rajt után a világbajnok Verstappen azonnal megelőzte Leclerc-t, majd a harmadik sorból rajtoló Sergio Pérez is megérkezett a monacói pilóta mellé, akit külső köríven próbált körbeautózni, de az autója eleje összeakadt a Ferrarival, felrepült a magasba, így a hazai pályán versenyző mexikói pilótának már az első körben véget ért a futama. Az eset után Pérez még be tudta vinni az autót a boxba, de a Red Bull mérnökei jelezték neki, hogy az autó nem alkalmas a verseny folytatására.