A Honvéd elnöke szerint az olimpia után egy új Milák Kristóf tért haza© kemma.hu

A Honvéd elnöke szerint az olimpia után egy új Milák Kristóf tért haza

, 4 hír, 0 oldalnézet

A párizsi olimpia két legeredményesebb magyar sportolója, Milák Kristóf és Csipes Tamara mellett a szintén érmes Siklósi Gergely és Gazsó Dóra is a Budapesti Honvéd sportolójaként szerzett dicsőséget. A Magyar Nemzet Gergely István klubelnököt kérdezte a honvédosok szerepléséről, aki elmondta, hogy Milák Kristóf a vele kötött egyezséget teljesítette, Csipes Tamara sikerében az apja is nagy szerepet játszott, a titkuk pedig nem a pénzben keresendő.

Két arany-, négy ezüst- és két bronzérmet nyertek a Budapesti Honvéd sportolói a párizsi olimpián, ezzel a kispesti klub versenyzői voltak a legsikeresebbek a magyar csapatból. Az olimpia legnagyobb magyar sztárja Milák Kristóf volt, aki 200 méter pillangón ezüstérmet nyert, 100 méteren pedig megszerezte az aranyérmet.

A hazaérkezéskor a Puskás Aréna szoborparkjában a hosszú idő után először megszólaló Milák azoknak mondott köszönetet, akik feltétel nélkül bíztak benne, a szavai pedig Gergely Istvánnak is szólhattak, aki korábban a Honvéd elnökeként megvédte a sokat kritizált úszót – olvasható az Origón.