Államtitkárságot kapnak a kkv-k4Fénykép© hirado.hu

Államtitkárságot kapnak a kkv-k

, 9 hír, 0 oldalnézet

A korábbi jelzéseknek megfelelően szeptember 15-től feláll a kkv-államtitkárság a Nemzetgazdasági Minisztériumban, vezetője pedig Szabados Richárd lesz. Az erről szóló rendeletet Orbán Viktor jegyezte ellen – írja az Index.

A kormány a családtámogatások mellett a kis- és középvállalkozói szektor megerősítésére koncentrál, ennek érdekében pedig külön államtitkárság foglalkozik majd a kkv-szektorral – derült ki az elmúlt napok kormányzati megnyilatkozásaiból.

„A kkv-k jelentik a magyar gazdaság gerincét, amelyek a foglalkoztatottak kétharmadát látják el munkával, így családok millióinak biztosítanak megélhetést. A kormány célja, hogy 2025-ben 3–5 százalék közötti sávba emelkedjen a GDP bővülése, ehhez a kkv-szektor erősítése kiemelt cél. A hazai kis- és középvállalkozások növekedése és lehetőségeik bővítése érdekében a kabinet korábban megújította a 2030-ig szóló kkv-stratégiát és helyezett különleges hangsúlyt a szektor fejlesztésére a tavasszal elfogadott versenyképességi stratégiában is.”