Az Országgyűlés turisztikai albizottságának összehívását kezdeményezi a Fidesz a Booking pénzvisszatartási botránya miatt4Fénykép© nepszava.hu

Az Országgyűlés turisztikai albizottságának összehívását kezdeményezi a Fidesz a Booking pénzvisszatartási botránya miatt

, 8 hír, 0 oldalnézet

Keddre az Országgyűlés turisztikai albizottságának összehívását kezdeményezi a Fidesz frakciója a Booking pénzvisszatartási botránya miatt – közölte Szatmáry Kristóf, a párt vállalkozásfejleszési kabinetjének a vezetője.

Szatmáry Kristóf kiemelte, hogy a szállásközvetítő multicég továbbra is visszaél az erőfölényével és kiszolgáltatott helyzetben tart több ezer magyar vállalkozást. „A felháborító eset nem maradhat következmények nélkül” – írta, hozzátéve, a parlamenti albizottság ülésére várják a Gazdasági Versenyhivatal, a Magyar Turisztikai Ügynökség és a fogyasztóvédelmi hatóság képviselőit, hogy adjanak pontos képet a helyzetről és a lehetséges válaszlépésekről.

A Booking.com online szállásközvetítő oldal pénzügyei körül hetek óta problémák vannak, sok szállásadó nem jutott hozzá a pénzéhez. Ujhelyi István vasárnap arról számolt be, hogy konzultációt kezdeményezett a Booking.com felelős vezetőivel.