Csák János a kormány jelöltjével vitathatta meg a Zeneakadémia rektori pályázatának újragondolását5Fénykép© magyarnarancs.hu

Csák János a kormány jelöltjével vitathatta meg a Zeneakadémia rektori pályázatának újragondolását

, 5 hír, 0 oldalnézet

Hiába vonta vissza Csák János a Zeneakadémia élére kiírt, szakmai körökben nagy visszhangot kiváltó pályázatát, éppen azzal egyeztetett a lehetéges új irányokról, aki miatt kifogásolták a pályázatot: Keller Andrással.

A kulturális és innováció miniszter tegnap este az ATV Egyenes beszéd című műsorában jelentette be, hogy a pályázatot visszavonják, újat írnak majd ki helyette. Az egyik lényeges változtatás az eredeti kiíráshoz képest az, hogy immár nem csak előadóművészek, hanem alkotóművészek is pályázhatnak.

– mondta el Csák a műsorban. Az Index arra mutatott rá, hogy az egy hónapja alakult Magyar Muzsikusok Szövetségének elnöke nem más, mint Keller András, a minisztérium és a kormány favoritja. Ezzel felmerül a kérdés, hogy bár a sokat kifogásolt pályázatot visszavonták, erősen megkérdőjelezhető, mennyire etikus a posztért valószínűsíthetően pályázó jelölttel megvitatni annak irányelveit.