Csipes Tamara és Kozák Danuta már nem evez egy hajóban4Fénykép© infostart.hu

Csipes Tamara és Kozák Danuta már nem evez egy hajóban

, 5 hír, 0 oldalnézet

A hatszoros olimpiai bajnok Kozák és a kétszeres ötkarikás aranyérmes Csipes május elején együtt indult el a Szolnokon rendezett tájékoztatón és nagy fölénnyel megnyerte a kettesek 500 méteres, olimpiai versenyszámát. Ezúttal Csipes honvédos klubtársával, Gazsó Alida Dórával szerepel a szegedi válogató nevezési listáján, míg Kozák neve csak az egyesben indulók között olvasható. Az MTI információja szerint azonban a felállás még változhat, ez még nem a végleges rajtlista, azaz elképzelhető, hogy Kozák és Csipes mégis egy hajóban száll majd vízre.

Kozák múlt csütörtökön a Facebook-oldalán súlyos vádakat fogalmazott meg a válogatott négyes felkészítéséért felelős Csipes Ferenccel - Csipes Tamara ugyancsak olimpiai bajnok édesapjával - szemben, ami után a szakember ellen fegyelmi eljárást indítottak, ezzel egyidejűleg ideiglenesen felfüggesztették az edzői tevékenységét.

A 37 éves versenyző bejegyzésében azt írta, hogy Csipes Ferenc "erősen befolyásolt állapotban" masszázs közben, amikor ő "gyakorlatilag meztelen" volt, verbálisan molesztálta és sértegette a legkülönfélébb módokon. Kozák kiemelte, a szakember "három hete bomlasztja és idegeli a tájékoztatót megnyert csapathajók versenyzőit, beleértve a sajátjait és a saját lányát (Csipes Tamarát) is."