Deutsch szerint a magyar baloldal nemet mondott a magyar pedagógusok fizetésemelésére6Fénykép© 168.hu

Deutsch szerint a magyar baloldal nemet mondott a magyar pedagógusok fizetésemelésére

, 11 hír, oldalnézet

A politikus a műsorban úgy fogalmazott: „a brüsszeli bürokrácia évek óta folytat Magyarországgal szemben egy politikai hidegháborút, állandóan vaskos, a valóságtól fényévnyi távolságra lévő állítások megfogalmazásával mindenféle fake news-információkra építve vádolnak minket azzal, hogy Magyarországon milyen nagy baj van a jogállamisággal”.

A Fidesz EP-képviselőcsoportjának vezetője hangsúlyozta: ilyen tárgyalásokat folytattak a nyár vége óta az Európai Bizottsággal a kormány tagjai és szakértői, és a bizottság által megfogalmazott, „döntő többségben minden alapot nélkülöző vádaskodás miatt kialakult viták rendezése érekében Magyarország 17 vállalást tett”. Jelezte: a 17 vállalást Magyarország maradéktalanul és határidőre teljesítette.

Deutsch Tamás megjegyezte: a héten a bizottság „a normális, párbeszédre épülő együttműködés szellemével vajmi kevésé összeilleszthető módon” ahelyett, hogy közvetlenül tájékoztatta volna a magyar kormányt „a kialakulófélben lévő álláspontjáról”, „félhivatalos sajtószivárogtatáson” keresztül üzente meg, milyen álláspont is körvonalazódik „a fényes tekintetű brüsszeli bürokrácia fejében”.