Dobrev Klára: Sulyok Tamás köztörvényes bűnöző, ügyvédként termőföldeket játszott át külföldieknek20Fénykép1Videó© nepszava.hu

Dobrev Klára: Sulyok Tamás köztörvényes bűnöző, ügyvédként termőföldeket játszott át külföldieknek

, 30 hír, 0 oldalnézet

Sajtótájékoztatót tartott Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti listavezetője, valamint Kálmán Olga, a párt frakciószóvivője. Ezen dokumentumokat mutattak be, amelyekre hivatkozva köztörvényes bűnözőnek nevezték Sulyok Tamás köztársasági elnököt.

A DK EP-listavezetője szerint Sulyok Tamás a földmaffia figurájaként, ügyvédként, törvényellenesen, vélhetően bűnszervezetben, pénzért játszott át magyar termőföldeket külföldieknek. Dobrev Klára azt hangoztatta, magyar föld törvényellenesen külföldiek kézbe adása az mindig is bűncselekmény volt, de 2014-ben éppen az Orbán-kormány tette külön tényállássá a büntető törvénykönyvben ezt a magatartást.

Mint mondta, a magyar föld külföldiek kézre játszása általában strómanok által kötött úgynevezett zsebszerződéseken keresztül történt. Dobrev Klára szerint ez történt Szeged környékén is, ahol több mint ezer hektárnyi termőföldet érintett ez a földmaffia. A politikus azt állította, hogy az érintettek, a tanúk és az ügyet jól ismerő helyiek szerint nagyjából ekkora nagyságrendről beszélnek, azaz több mint ezer hektárról, amelyet három-négy helyi ügyvéd közreműködésével sikerült külföldiek kezére játszani az ügyvédek - köztük a későbbi államfő - segédletével.