Egy hete nincs meg egy 11 éves kisfiú3Fénykép© hirado.hu

Egy hete nincs meg egy 11 éves kisfiú

, 7 hír, 0 oldalnézet

A jövő héten rendezik meg Magyarországon a termékenységtudatosság hetét, amelyen arra hívják fel a fiatalok figyelmét, hogy az életkor és az életmód rendkívüli mértékben befolyásolja a gyerekvállalást - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Rétvári Bence közölte, négy civil szervezet - az "Együtt Könnyebb" Női Egészségért Alapítvány, a Felelősen Magadért Egyesület, a KétIgen Alapítvány és a Dr. Kőrösi Tamás alapítvány - az Országos Kórházi Főigazgatóság Humánreprodukciós Igazgatóságának támogatásával rendezi meg április 23-27. között a termékenységtudatosság hetét Budapesten és több vidéki nagyvárosban.

Habár a meddőség ma már népbetegség, a fiatalok sokszor mégsem gondolnak bele, hogy foglalkozniuk kellene ezzel a kérdéssel, ezért közérthető módon, ingyenes programokon szeretnék nekik átadni a tudást, és felhívni a figyelmet arra, hogy az életkor és az életmód rendkívüli mértékben befolyásolja, hogy tud-e valaki gyereket vállalni - közölte az államtitkár.