Elemzők szerint bár Lázár János miniszter nem indul újra egyéni választókörzetében, ezzel valójában nem mond le semmiről5Fénykép© nepszava.hu

Elemzők szerint bár Lázár János miniszter nem indul újra egyéni választókörzetében, ezzel valójában nem mond le semmiről

, 11 hír, oldalnézet

„Úgy látjuk, hogy a mai helyzetben a mostani a DK legerősebb felállása, legjobb csapata. Ez akkor is igaz, ha egyikünk sem gondolja, hogy tökéletesek vagyunk. Így aztán az elnök és az elnökség, én és az elnökség, folytatjuk a munkát” – mondta  Gyurcsány Ferenc abban a 43 perces Facebook-videójában, amelyben összefoglalta először 33 pontban „a DK és az ország helyzetét”.

Mint a Telex összefoglalójából kiderül, a videó elején arról beszélt, hogy „tudja, hogy a legnagyobb kérdés, hogy ki mond le, és hogy én lemondok-e”. A végén pedig elmondta: nem mond le. De mielőtt erre válaszolt volna, először még a 20. századtól kezdve magyarázott a társadalomról.

Gyurcsány azt is elmondta, hogy folynak a beszélgetések arról, hogy miben kell változtatniuk, de „ezeket nem bejelenteni kell”, hanem majd a szavazók eldöntik, hogy látják-e a változást. „A DK Magyarország egyetlen számottevő baloldali pártja” – fogalmazott Gyurcsány. Szerinte a DK a „legmegbízhatóbb” és „hiteles történelmileg” is.