Elindult az új magyar fizetési rendszer, kereskedők ezreinél jelent meg a qvik3Fénykép© hirado.hu

Elindult az új magyar fizetési rendszer, kereskedők ezreinél jelent meg a qvik

, 8 hír, 2 oldalnézet

Az alelnök szerint az új fizetési megoldás a 2020 márciusában elindult magyarországi azonnali fizetési rendszerhez hasonlóan nemzetközi szinten is az élvonalba tartozik. A qvik a fogyasztók számára ingyenes, a kereskedők számára pedig lényegesen olcsóbb, mint az eddigi lehetőségek – ismertette.

Túri Anikó, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára kiemelte, hogy a pénzügyi szektor élen jár a digitális újításokban, a qvik bevezetésével az azonnali fizetési rendszer fejlődése új szakaszához ért. Hangsúlyozta, hogy a digitális megoldások kapcsán kiemelten fontos a biztonság, és hozzátette: a technológiai innovációk rengeteg lehetőséget jelentenek, az online fizetési csalásokat ugyanakkor minél gyorsabban vissza kell szorítani.

Virág Barnabás kifejtette: a qvik teljes egészében hazai cégek által üzemeltetett technológiai megoldás, és a felhasználók adatai is az országhatáron belül maradnak. A fizetés biztonságos, banki applikációkon keresztül működik. A megoldás versenyképes, olcsó, és a banki versenyt is erősíteni fogja – foglalta össze.