Előállt Eb-keretével a címvédő Olaszország - sztárhiányzók© infostart.hu

Előállt Eb-keretével a címvédő Olaszország - sztárhiányzók

, 5 hír, 0 oldalnézet

Ha ma Magyarországon azt mondja valaki, hogy Marco, akkor a legtöbb embernek Marco Rossi jut az eszébe. Sokat tett ezért a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, aki 2018 szeptemberében egy teljes apátiába süllyedt csapatot örökölt meg Georges Leekens rossz emlékű kapitánysága után. Rossi mostanra olyan magasságokba jutott, amit hat éve senki sem hitt volna: jelenleg már 14 meccse veretlen a válogatott, úgy készül zsinórban a harmadik Európa-bajnokságára.

A június 14-én kezdődő Eb-t Németországban rendezik, és ott is van egy közkedvelt Marco – Marco Reus. Sokan őt tartják a világ legpechesebb futballistájának a súlyos sérülései miatt. 2014-ben például élete formájában maradt le a brazíliai világbajnokságról, amelyen a német válogatott nélküle szerezte meg az aranyérmet.

Reus abban az idényben 44 meccsen 23 gólt és 22 gólpasszt jegyzett a Dortmundban, de közvetlenül a vb előtt egy felkészülési találkozón megsérült. Megható volt, ahogy az Argentína elleni vb-döntőben a győztes gólt szerző Mario Götze egy Reus-mezt szorongatott a kezében a díjátadóra várva.