Erdő Péter: Isten a bajban is hűségesen szeret© sonline.hu

Erdő Péter: Isten a bajban is hűségesen szeret

, 8 hír, 0 oldalnézet

Erdő Péter felidézte: Jézus az utolsó vacsora végén elénekelte a széderestét lezáró úgynevezett hallél zsoltárokat. A befejező, 118. zsoltár lehetett talán az utolsó, amelyet Jézus elénekelt vagy elimádkozott a tanítványokkal. Záró sorai így szólnak: „adjatok hálát az Úrnak, mert jó, mert örökké szeret minket”. És Jézus tudatosan, a szenvedésére, a kereszthalálra készülve adott hálát az Atyának.

Erdő Péter szólt arról, hogy miközben az egy éve tartó járvány mindenkit kimerít, sokan el vannak keseredve, azt tapasztalja, hogy a segítségnyújtás, a családi, rokoni, egyházközségi kapcsolatrendszerek az elzártság ellenére erősödtek.

Azt is mondta, nem félnek attól, hogy a hívek a járvány idején bevezetett korlátozások miatt elszoknak a templomba járástól. Egyelőre éppen „ennek a fordítottja működik”, sokan telefonálnak, hogy mikor lehet végre szentmisén részt venni, hol lehet áldozni. „Mi pedig alig várjuk”, hogy javuljon a járványügyi helyzet, enyhüljenek a korlátozások, minden újra a megszokott módon működjön és teljesíthetők legyenek a hívek kívánságai – jelezte.