Észak-Korea egy héten belül másodjára lőtt ki rövid hatótávolságú ballisztikus rakétákat4Fénykép© hirado.hu

Észak-Korea egy héten belül másodjára lőtt ki rövid hatótávolságú ballisztikus rakétákat

, 7 hír, 0 oldalnézet

A dél-koreai hadsereg közölte, szerda reggel Észak-Korea több rövid hatótávolságú ballisztikus rakétát lőtt ki. Az elszigetelt ország idén már több tucat rakétakilövést hajtott végre, csütörtökön teszteltek utoljára. A szöuli vezérkari közlemény szerint a hadsereg felkészült a további kilövésekre, folyamatosan figyelnek és megosztják az információkat a szövetségeseikkel, Tokióval és Washingtonnal – írja a France24.

Japán is megerősítette a kilövést, az ország partiőrsége egy rakéta becsapódásáról számolt be. Felhívták a figyelmet, ha a hajók lezuhant tárgyakat észlelnek, ne közelítsenek, hanem jelentsék a partiőrségnek és folyamatosan figyeljék az érkező információkat. A japán védelmi miniszter később elmondta, hogy a jelek szerint a rakéták Észak-Korea keleti partvidéke körül, szárazföldön landoltak, majd hozzátette, károkról egyelőre nem érkezett bejelentés.

A dél-koreai hadsereg szerint a rakétákat Dél-Phjongan tartományból, Kecshonból lőtték ki és körülbelül négyszáz kilométert repülhettek. Szöul elítélte és egyértelmű provokációnak nevezte a gyakorlatot, amely veszélyezteti térség békéjét.