Felragyogott Orbán Viktor szíve8Fénykép© index.hu

Felragyogott Orbán Viktor szíve

, 17 hír, 2 oldalnézet

Tevékeny és eseménydús héten van túl Orbán Viktor. Szerdán Bukarestbe látogatott, ahol találkozott Románia miniszterelnökével, Ion-Marcel Ciolacuval. Nem töltött itt sok időt, délután ugyanis már Tusnádfürdőre utazott.

Csütörtökön még hétvégi beszédét csiszolgatta, pénteken viszont már Sepsiszentgyörgyön volt jelenése. A kormányfő a Sepsi Arénába látogatott, ahol a Sepsi OSK és a Craiova játszott bajnoki mérkőzést magyar idő szerint fél hattól a román labdarúgó-bajnokság élvonalának második fordulójában.

A kormányfő péntek reggel Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettessel együtt Tusnádfürdőn egyeztetett a határon túli magyar politikai szervezetek vezetőivel. A miniszterelnök szombat délelőtt, valamivel tíz óra után a XXXII. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban tartott beszédet, ahol az Európai Uniót kiöregedett bokszbajnokhoz hasonlította, beszélt a Kína és az Egyesült Államok közötti versenyről, az Európa előtt álló vitákról és arról is, hogy mit kell tennie Magyarországnak. Összefoglaló a kormányfő előadásából.