Házkutatást tartottak Karácsony Gergely pénzhordó emberénél3Fénykép© infostart.hu

Házkutatást tartottak Karácsony Gergely pénzhordó emberénél

, 6 hír, 0 oldalnézet

A NAV házkutatást tartott annak a Perjés Gábornak az otthonában, aki befizette a 99 Mozgalom OTP-számlájára a szervezet támogatási pénzeit – tudta meg a Magyar Nemzet. A Magyar Nemzet információi szerint néhány nappal ezelőtt ugyanebben az ügyben Karácsony Gergely jogi főtanácsadója, Tordai Csaba ügyvédi irodájában is házkutatást tartott a NAV, ahol okirat-hamisítás bűncselekményét alátámasztó bizonyítékokat foglaltak le egy ügyész jelenlétében.

A lap szerint „a mozgalom pénzügyeit intéző Perjés Gábor 2021 augusztusa és 2022 szeptembere között összesen tizenkilenc alkalommal készpénzben fizetett be több mint 500 millió forintnyi összeget a szervezet számlájára. A pénz több mint négyötöde euróban és fontban érkezett a 99 Mozgalomhoz”.

A 99 Mozgalom Karácsony Gergely választási mozgalma volt, azonban miután a főpolgármester visszalépett Márki-Zay Péter javára a 2021-es ellenzéki előválasztáson, gyakorlatilag megszűnt létezni. Támogatás viszont még a működő korszakukban jutott hozzájuk, készpénzes adományok formájában..