Szentkirályi Alexandra szerint Vitézy Dávid elárulta a fideszes szavazókat2Fénykép© index.hu

Szentkirályi Alexandra szerint Vitézy Dávid elárulta a fideszes szavazókat

, 5 hír, 0 oldalnézet

“Nem azért tettem egy lépést hátra és a budapestiek, a fideszes szavazók nem azért húzták rá júniusban az X-et, hogy Vitézy Dávid Karácsony Gergely helyettesét váltsa le. Vitézy Dávid azt ígérte, hogy Karácsony Gergelyt akarja leváltani. Ehhez képest, ami most történik, az a saját választóinak és ezen belül a jobboldali választóknak a durva arculcsapása és elárulása” – mondta Szentkirályi Alexandra, a Fidesz visszalépett főpolgármester-jeöltje a Magyar Nemzetnek adott interjújában.

Mint mondta, nem jelölnek senkit a fővárosi pozíciókra és nem is fognak megszavazni senkit, akit a Karácsony Gergely, illetve Magyar Péter mögött álló pártok támogatnak. Szentkirályi szerint a főpolgármester feladata, hogy olyan helyettest jelöljön, aki mögött a közgyűlés fel tud sorakozni, ehhez a többségük is megvan, tehát meg kell oldaniuk ezt a feladatot.

Szentkirályi szerint a budapestieket a városvezetés magukra hagyta, az ügyeikkel nem foglalkozik senki, ezt az is bizonyítja, hogy Karácsony Gergely a legtöbb szavazatot kapó frakciót, vagyis a Fideszt egyetlenegyszer sem keresett meg a választás óta.