Hétfő délutánig sem kapták meg a fizetésüket a dunai vasmű dolgozói6Fénykép© vg.hu

Hétfő délutánig sem kapták meg a fizetésüket a dunai vasmű dolgozói

, 8 hír, 0 oldalnézet

Elfogyott a dunaújvárosi vasmű dolgozóinak türelme és munkásgyűlést tartottak hétfő reggel a gyár előtt, miután az üzemeltetésért felelős, indiai hátterű Liberty Dunaújváros nem utalta át júliusi bérüket – írja a Népszava.

A hétfői események előzménye, hogy a vállalat dolgozói a péntek esti – törvényileg előírt – határidőig nem kapták meg a júliusi bérüket. Egyes alkalmazottak esetében már júliusban is késve érkezett meg a jövedelem. A hétvégén a Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség és a Dunaferr Ifjúsági Szervezet vezető képviselői levélben szólították fel a munkáltatót, hogy tegyen meg mindent a pénzek átutalásáért.

Magyar Zoltán, a Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség elnöke a Népszavának elmondta: hétfő délelőtt egyeztettek a Liberty Dunaújváros vezetőjével, Rahul Madhukarral, akitől ígéretet kaptak, hogy a délután folyamán megérkezik a járandóságuk. Hozzátette az ügyben a vasmű üzemeltetésében résztvevő mindkét cég, a Duna Furnace Dunai Vasmű Kft. és a Dunarolling Dunai Vasmű Kft. összes, mintegy 3200 alkalmazottja érintett. Délután két órára, immár a kapun belülre újabb munkásgyűlést hívtak össze, mert az ígéretek ellenére ekkorra sem kaptak utalást a dolgozók.