Ismét Orbán Viktornak üzent Magyar Péter8Fénykép© magyarnarancs.hu

Ismét Orbán Viktornak üzent Magyar Péter

, 13 hír, 2 oldalnézet

Magyar Péter közlése szerint a kormányhatározatban – amelyről nem tudni, hogyan került a birtokába, és mivel nem nyilvános, ezért ellenőrizni sem tudjuk a tartalmát, vagy azt, hogy egyáltalán létezik-e – olyan értékes ingatlan eladásáról rendelkeznek, amelyek a büntetés-végrehajtás, a tankerületek, a nemzeti parkok, a rendőrkapitányságok fennhatósága alá tartoztak, de más állami cégek és a mentőszolgálat Balaton-parti üdülőjét, oktatási- és rekreációs központjait is megemlítik a dokumentumban az értékesítendő épületek sorában.

A TISZA-párt alelnöke egyenesen Orbán Viktornak címezte ezzel kapcsolatos kérdéseit:

Magyar Péter úgy véli, ezeknek az értékesítéséből a kormányközeli emberek húzhatnak hasznot, építenek majd lakóparkokat, ahelyett, hogy az „alulfizetett állami alkalmazottak” megfizethető áron üdülhetnének családjukkal. Szerinte ez szembemegy azzal a család- és vidékbarát politikával, amit az állam hirdet magáról.

„Mire költik a befolyó vételárat? Hány nem nyilvános és titkosított kormányhatározatot hoztak tavaly?” – tette fel kérdéseit a miniszterelnöknek. A TISZA párt alelnöke szerint a rövid határidővel hirdetett licitek a vejének és körének kedveznek, továbbá értetlenül áll afelett, hogy miért titkosak az ilyen dokumentumok