Jótékonysági árverést tart a koronavírus árvái javára a Regőczi Alapítvány© kemma.hu

Jótékonysági árverést tart a koronavírus árvái javára a Regőczi Alapítvány

, 4 hír, 6 oldalnézet

A koronavírus árváinak megsegítésére tartott árverés hétfői sajtótájékoztatóján Áder János volt köztársasági elnök elmondta, hogy a korábbi államfők hagyományait követve olyan tárgyakat bocsátanak aukcióra, amelyeket külföldi útjaikon, magyarországi találkozóikon, látogatásaikon kaptak az elmúlt tíz évben.

A befolyt összeget az árván maradt gyerekek támogatására fordítják.

Felidézte, hogy a közmédia Jónak lenni jó! című adománygyűjtő akciója legutóbb a Regőczi Alapítvány tevékenységre gyűjtött felajánlásokat, ez segítette a figyelmet és adakozókedvet is fenntartani.

Áder János kiemelte: bár a hírekben az orosz-ukrán háború és a energiaválság került a középpontba, az alapítvány vállalása változatlan: a koronavírus-járvány következtében árván maradt gyerekeket szeretnék támogatni addig, amíg szakmát vagy diplomát nem szereznek, és ehhez minden évben komoly összegekre van szükség. Néhány céggel megállapodást kötöttek, hogy 3 vagy 5 éves időtartamra határozott összeggel támogatják az alapítvány céljait, de ez nem fedezi azt a hozzájárulást, amelyet havonta, vagy alkalomszerűen a rászoruló családok, gyerek számára juttatnak – hívta fel a figyelmet.