Kikapott és kiesett a Paks a Konferencia-liga3Fénykép© hirado.hu

Kikapott és kiesett a Paks a Konferencia-liga

, 6 hír, 0 oldalnézet

Bátran kezdett a Paks, ezt jelezte, hogy először a csehek kapusának kellett védenie Vécsei lövésénél. A jó iramú találkozón mindkét védelem jól zárt, így a lendületes támadások ellenére nagy helyzetek nem alakultak ki. Csak egy-egy beadás és távoli lövés okozott izgalmat, Simonnak az első húsz percben kétszer kellett hárítania, Jawo fejesénél bravúrra is szüksége volt. A játék képe kiegyenlített volt, de valamelyest a magyar kupagyőztes volt veszélyesebb, de a befejezések pontatlanok voltak, így rendre elkerülték a cseh kaput.

A térfélcserét követően a Mlada Boleslav az első támadásából vezetést szerzett, majd néhány perc múlva megduplázta előnyét. Innentől kényszerhelyzetbe került a Paks, amely kétgólos hátrányban kitámadott, ezt kihasználva viszont sokkal veszélyesebb kontrákat vezetett az ellenfél, s elsősorban Simon bravúrjainak köszönhetően nem nőtt a különbség. Három félidőn át egyenlő erők csatáját hozta a párharc, a negyedikben viszont a Mlada Boleslav a Paks fölé nőtt, a hosszabbításban pedig a harmadik góllal a kegyelemdöfést is megadta a zöld-fehéreknek.

Kiemelt kép: Haraszti Zsolt, a Paks (b) és Benson Sakala, a cseh FK Mladá Boleslav játékosa a labdarúgó Konferencia-liga negyedik selejtezőkörében játszott Paksi FC – FK Mladá Boleslav mérkőzésen a Paksi FC Stadionban 2024. augusztus 29-én. (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)