Kiköltözött Novák Katalin a Béla király úti elnöki rezidenciáról3Fénykép© blikk.hu

Kiköltözött Novák Katalin a Béla király úti elnöki rezidenciáról

, 7 hír, 2 oldalnézet

Novák Katalin kiköltözött családjával a Béla király úti ingatlanból saját tulajdonú otthonukba – tájékoztatta a volt köztársasági elnök titkársága a Magyar Hangot. A lap arról ír, hogy érdeklődésükre, vajon elhagyta-e a köztársasági elnöki rezidenciát a kegyelmi botrány miatt lemondásra kényszerült Novák Katalin, ellentétes információkat közölt a Sándor-palota és  a volt köztársasági elnök titkársága.

Az Országgyűlés Hivatal OH) azt közölte, hogy nincs információjuk arról, hogy Novák Katalin kiköltözött volna lemondását követően a mindenkori magyar köztársasági elnök számára fenntartott, Béla király úti rezidenciából. Ugyanakkor Sulyok Tamás államfő hivatalának (Sándor-palota) kommunikációs igazgatósága tájékoztatásában azt írta, hogy „megkeresésére vonatkozóan tájékoztatjuk, hogy Dr.

Sulyok Tamás nem költözött még be a köztársasági elnöknek járó rezidenciába, azt jelenleg még Novák Katalin használja”. Annak ellenére, hogy az erről szóló törvényben az szerepel, hogy „a köztársasági elnök elnöki rezidencia használatára jogosult, amelyet köteles igénybe venni”.