Kövér László: a politikának a halál helyett az élet szolgálatába kell állnia© sonline.hu

Kövér László: a politikának a halál helyett az élet szolgálatába kell állnia

, 4 hír, 2 oldalnézet

Úgy vélte: bár a világ közvéleménye, a választópolgárok elsöprő többsége békére vágyik, nem könnyű ma politikusként szavakban és tettekben a béke oldalára állni. Ezt – folytatta – a béke iránt elkötelezett felelős magyar politikusok különösképpen tudják és érzik. Szerinte ez azért nem könnyű, mert a 20. századi írástudók árulása után a 21. század a politikusok árulásának veszélyét hordozza magában.

Úgy vélte: a világpolitikában eddig a politikusok alapvetően mindig a békét méltányolták és hirdették, miközben néha a háborút cselekedték. Ha azonban a politikusok elárulják választóikat, akkor fennáll a veszélye, hogy a háborút nemcsak szolgálni, hanem már méltányolni is fogják, azaz a jövőben a béke helyett a háború válhat a politika eszményi eszközévé – fejtette ki.

Hangsúlyozta, hogy a politikusok ezen árulásának mindenképpen ellent kell mondani, mert különben világszerte pokollá válhat az emberek számára az élet. „A politikának a halál helyett az élet szolgálatába kell állnia” – jelentette ki, hozzátéve, hogy az IPU ennek hasznos és eredményes eszköze lehet.