Kövér László: Nem az elzárkózásban, hanem az együttműködésben van a béke lehetősége2Fénykép© hirado.hu

Kövér László: Nem az elzárkózásban, hanem az együttműködésben van a béke lehetősége

, 5 hír, 0 oldalnézet

„Mongólia hagyományosan fontos partnerünk az északkelet-ázsiai térségben. Kiemelkedően jónak tartjuk a kétoldalú politikai és kulturális kapcsolatainkat, amelyek a 2010-ben meghirdetett +keleti nyitás+ politikájának és a 2015-ben újranyitott ulánbátori nagykövetségünknek köszönhetően lendületes fejlődésnek indultak, és az utóbbi években egyre több területre terjedtek ki” – fogalmazott Kövér László a hivatali kollégájával folytatott tanácskozáson.

Az Országgyűlés elnöke Gombodzsavín Zandanshatar, a mongol parlament, más néven az Állami Nagy Hurál elnökének meghívására érkezett Ulánbátorba. A magyar Országgyűlés elnökeként legutóbb 2006-ban Szili Katalin tett látogatást Mongóliában.

Kövér László és Gombodzsavín Zandanshatar elkötelezettségét fejezte ki a magyar Országgyűlés és a mongol Nagy Állami Hurál közötti kapcsolatok folyamatos fejlesztése mellett, ami a jogalkotói tevékenység kölcsönös megismerése mellett a politikai, gazdasági kapcsolatok további erősítését célozza, a parlamenti – elsősorban a külügyi és gazdasági – szakbizottságok, a baráti csoportok és a két parlament hivatali apparátusának együttműködése révén.