Lemondáson gondolkodik a spanyol miniszterelnök, miután korrupciós vádak érték a feleségét5Fénykép© hirado.hu

Lemondáson gondolkodik a spanyol miniszterelnök, miután korrupciós vádak érték a feleségét

, 6 hír, 3 oldalnézet

Felfüggesztette közfeladatainak elvégzését Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök, hogy átgondolja, marad-e a kormányfői poszton, miután kiderült, korrupció gyanúja miatt bírósági vizsgálat indult a felesége ellen   - írja a BBC.

A bíróság egyelőre csak annyit közölt az ügyről, hogy április 16-án megkezdte a befolyással üzérkedéssel és korrupcióval kapcsolatos vádak kivizsgálását. Az El Confidental úgy tudja, hogy a vizsgálat arra irányul, milyen kapcsolatai vannak Begoña Gómeznek azokkal a magáncégekkel, amelyek állami pénzt vagy közbeszerzési szerződéseket szereztek. Különösen a Globalia turisztikai csoport és egy, a miniszterelnök felesége által vezetett alapítvány, az IE Africa Center között létrejött 2020-as szponzorációs megállapodás van a fókuszban.

Pedro Sánchez arról beszélt, mielőbb át kell gondolnia, hogy marad-e a madridi kormány élén Szerinte felesége politikai támadás alatt áll és meg fogja védeni a becsületét, együttműködik az igazságszolgáltatással. Arról, hogy lemond-e, április 29-én tesz bejelentést a nyilvánosság előtt.