Ma kezdődik a Nemzeti Vágta Szilvásváradon5Fénykép© hirado.hu

Ma kezdődik a Nemzeti Vágta Szilvásváradon

, 9 hír, 0 oldalnézet

Ma kezdődik az idén háromnapossá bővült 17. Nemzeti Vágta. A vasárnapig tartó eseményen 15 előfutamban 60 magyarországi és külhoni település felnőtt lovasa versenyezhet a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpontban a leggyorsabbnak járó elismerésért. A Nemzeti Vágta rendezvényei, amelyeknek az idén is Szilvásvárad ad otthont, a nulladik nappal indulnak, majd a következő két napon lesznek a döntők.

Pénteken a Nemzetközi Rendőr Lovasversenyen tíz ország lovas rendőrei mérik össze tudásukat. Csehország, Lengyelország, Németország, Olaszország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Törökország, valamint Magyarország lovas díszegységeinek és készenléti rendőrségeinek csapata versenyez egymással ügyességi versenyeken.

A Nemzeti Vágtán hatvan település képviselteti magát.

A megmérettetésen Erdélyből, a Vajdaságból, a Muravidékről, a Felvidékről érkezők is részt vesznek. A versenyzők nem egyénileg, hanem településenként indulnak. A nemzetközi futamokon kizárólag ötévesnél idősebb, magyar tenyésztésű lipicai lovakkal lehet rajthoz állni. A távot az előző évekhez képest egy körrel lerövidítették a középdöntőben és a döntőben. A Nemzeti Vágtán az előfutamban négy és fél kört teljesítenek a lovasok. A hatvan csapatból tizenhatan vesznek részt a vasárnap délelőtti középfutamokban, majd négyen a délutáni döntőben.