Magyarország a világ egyik legbiztonságosabb országa Rétvári Bence szerint3Fénykép© bama.hu

Magyarország a világ egyik legbiztonságosabb országa Rétvári Bence szerint

, 7 hír, 0 oldalnézet

Az államtitkár a biztonság kiemelt fontosságáról beszélt, amelyet megtestesít a köztestületté vált polgárőrség. Rétvári Bence  a beszédében köszönetet mondott a polgárőröknek.

Ujvári Imre (Fidesz-KDNP), Tiszafüred polgármestere elmondta, hogy Tiszafüred idén ünnepli várossá válásának 40. évfordulóját. Köszönetet mondott a polgárőrségnek, a rendőrségnek, a katasztrófavédelemnek, a vízirendészetnek a városért, a Tisza-tó régióért végezett áldozatos munkájáért. Szólt arról, hogy Tiszafüred az ország egyik legbiztonságosabb helye, ezt nem csak a lakosok, hanem a turisták is nagyra értékelik. Kiemelte: Tiszafüred és a Tisza-tó régió is nagyon szép fejlődésen ment keresztül a kormány támogatásának és Jász-Nagykun-Szolnok vármegye támogatásának köszönhetően.

Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke kiemelte: a polgárőrség a béke, a nyugalom és a biztonság civil záloga a településeken. A polgárőrség „egy nemzeti kincs, mert annyira egyedi, annyira speciális és annyira különleges, hogy sehol, se Európában, se a világban nem található a polgárőrséghez hasonló civil bűnmegelőzési szervezet” – fogalmazott. Példaként említette, hogy a polgárőrök a Covid-járvány alatt az első vonalban nyújtottak segítséget a rászorulóknak, 2016 óta részt vesznek az országhatár védelmében is.