Megszűnik december végén az Országos Meteorológiai Szolgálat4Fénykép© 24.hu

Megszűnik december végén az Országos Meteorológiai Szolgálat

, 8 hír, 2 oldalnézet

Megjelent a kormány honlapján a Lantos Csaba által vezetett Energiaügyi Minisztérium jogszabálytervezete, amely szerint az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) feladatait január 1-jétől a teljesen állami tulajdonban lévő HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. veszi át – számol be róla a 24.hu.

A rendelet hatálya kiterjed majd a meteorológiai tevékenységet folytató természetes és jogi személyekre, állami szervekre, jogi személyiséggel nem rendelkező gazdálkodó szervezetekre, a nemzetközi szerződésekből adódó meteorológiai feladatok ellátására. A tervezet megkülönbözteti és elkülöníti a meteorológiai tevékenységeket, az állami meteorológiai tevékenységtől. Az állami meteorológiai tevékenység körében ellátandó feladatok a következők:

A tervezet záró rendelkezései szerint az Országos Meteorológiai Szolgálat 2023. december 31-én szűnik meg, az általa ellátott feladatokat a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság veszi át 2024. január 1. naptól.