Megtalálták a 24 éve eltűnt Till Tamás holttestét9Fénykép© origo.hu

Megtalálták a 24 éve eltűnt Till Tamás holttestét

, 13 hír, 2 oldalnézet

Megtalálták a hatóságok az évtizedek óta eltűntként nyilvántartott Till Tamás holttestét – írja cikkében az Index. A bűnügy 2000. május 20-ig nyúlik vissza, amikor egy gyerek vasárnap délelőtt biciklivel indult szülei bajai családi házából a közeli vadasparkba lovagolni, azonban oda nem érkezett meg, és többé nem látták. A kisfiú az évek alatt az egyik legismertebb eltűnt magyar gyermekké vált, akinek portréja a tejesdobozokra is felkerült.

Till Tamás ügye az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) tájékoztatása szerint most úgy tűnik, hosszú évtizedek után megoldódott. Gál Kristóf, az ORFK szóvivője egy sajtótájékoztatón kiemelte: nincs ma Magyarországon felderítetlen emberölési ügy, és ugyanígy járnak el a gyanús eltűnésekkel is. Petőfi Attila nyomozó, az ORFK vezérőrnagya, rendőrségi főtanácsosa felidézte, hogy ha a fiú élne, akkor most töltené be a 35. életévét.

A rendőrség idén június 11-én kapott egy információt a vármegyei főügyészségtől, hogy egy gyermekotthon lakója fenyegetés vagy pénz hatására segített elásni egy gyereket a vármegyében. A fiút ugyanakkor nem tudták kihallgatni, mert 2011-ben öngyilkos lett. Mostanra így már csak 40 éves barátja tudott érdemi vallomást tenni az üggyel kapcsolatban.