Múlt éjjel több mint 40 Kijiv felé tartó drónt és rakétát semmisített meg az ukrán légierő4Fénykép© hirado.hu

Múlt éjjel több mint 40 Kijiv felé tartó drónt és rakétát semmisített meg az ukrán légierő

, 8 hír, 0 oldalnézet

Az orosz erők múlt éjjel ebben a hónapban már a 15. alkalommal indítottak légitámadást az ukrán főváros ellen. Az ukrán légierő több mint 40, Kijiv felé tartó orosz légi eszközt, köztük drónokat és rakétákat semmisített meg a katonai adminisztráció szerint.

Az első információk alapján senki nem vesztette életét a támadásokban, de a városra hulló törmelékek ezúttal is komoly károkat okoztak – írja az Aljazeera beszámolójára hivatkozva a 444. Szerhij Popko, a helyi polgári és katonai közigazgatás vezetője szerint az állandó támadásokkal „az ellenség pszichológiai nyomás alatt akarja tartani a lakosságot”. A támadást többek között Tu-95MSZ stratégiai bombázókkal és robbanószerkezetekkel felszerelt drónokkal hajtották végre.

A lap emlékeztett, ez már a második éjszakai rakétatámadás volt egymás után. Vasárnapra virradóra Oroszország minden korábbinál intenzívebb légitámadást hajtott végre Ukrajna ellen iráni gyártmányú – Sahíd típusú – drónokkal. Az ukrán légvédelem közölte: az 54 pilóta nélküli repülő eszköz közül 52-t semmisített meg célba érés előtt.