Nem talált zsebszerződésre utaló nyomot az ügyészség, elutasították Dobrev Klára perindítási kérelmét6Fénykép© 168.hu

Nem talált zsebszerződésre utaló nyomot az ügyészség, elutasították Dobrev Klára perindítási kérelmét

, 9 hír, 0 oldalnézet

Mivel a szerződések semmisségét alátámasztó tény vagy adat az ügyészségi vizsgálat során nem merült fel, a Fővárosi Főügyészség a 2024. augusztus 1. napján kelt állásfoglalásával elutasította dr. Dobrev Klára csongrádi ingatlanok jogellenes megszerzésére utaló kérelmét- írja a Főügyészség mai sajtóközleménye.

Sulyok Tamás köztársasági elnök ügyvédként törvényellenesen vélhetően bűnszervezetben, a csongrádi földmaffia tagjaként magyar termőföldeket játszott külföldi kézre, strómanokon és zsebszerződéseken keresztül, eszerint pedig köztörvényes bűnöző- állította Dobrev Klára, a DK EP-képviselője. A 2000-es években megkötött zsebszerződések miatt, Dobrev májusban feljelentést tett. Ezt a Fidesz már akkor is elutasította, választási kampányfogásnak minősítve, élből elutasítva az az ellenzéki kezdeményezést, hogy Sulyok Tamást megfosztanák hivatalától.

Most azonban úgy tűnik a “földmutyi” ügyét nem vizsgálják tovább. Az ügyészség a kérelem alapján az iratokat beszerezte, és a hét ingatlan földhivatali iratait valamint az adásvételi szerződések semmissége miatt korábban folyamatban volt polgári perben keletkezett bírósági ítéleteket megvizsgálta.